Home HTC One A9

HTC One A9

htc_one_a9_gold

De HTC One A9 is eind oktober 2015 door HTC gepresenteerd. Meteen na de introductie werd door velen de connectie gelegd met de iPhone 6S. Het premium design van de One A9 heeft veel weg van de iPhone 6S. Het wordt dan ook gezien als de concurrent van het Apple vlaggenschip van 2015. De One A9 heeft een 5 inch AMOLED display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (441 pixels per inch). Het geluid is fenomenaal door de HTC BoomSound technologie en een speciale audio versterker. De One A9 is verkrijgbaar in de kleuren opal silver, carbon gray en topaz gold.

Specificaties

De One A9 draait op het meest recente Android 6.0 Marshmallow. Deze versie van het besturingssysteem heeft voor de eerste keer ondersteuning voor vingerafdrukscanners. De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 617 chipset en 2GB werkgeheugen. Intern is er 16GB ruimte beschikbaar voor de opslag van bestanden. Er is ook een 32GB versie verkrijgbaar met 3GB werkgeheugen. De opslagruimte van beide modellen is uit te breiden met een microSD kaart. De capaciteit van de accu bedraagt 2150 mAh.

Camera

De HTC One A9 heeft een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie (OIS) en opname mogelijkheden in 1080p. De camera heeft verschillende features zoals een verbeterde foto kwaliteit als het toestel bewogen wordt. Aan de voorkant is er een 5 megapixel frontcamera aanwezig.