Home HTC 10

HTC 10

htc_10

De HTC 10 is op 12 april 2016 officieel door HTC gepresenteerd. Opvallen is dat de “One” uit de naam is verwijderd en dat het toestel nu gewoon HTC 10 wordt genoemd. De smartphone kan echter gezien worden als de opvolger van de HTC One M9. De nieuwe HTC smartphone heeft een 5,2 inch Super LCD display met een QuadHD resolutie. Het toestel heeft een aluminium behuizing met schuin afgeronde randen aan de achterkant zodat het beter in de hand ligt. Het toestel is in Nederland te koop in de kleuren Carbon Gray, Glacier Silver/White en Topaz Gold.

Specificaties

De nieuwe smartphone draait op het meest recente Android 6.0 Marshmallow en versie 8.0 van HTC Sense. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 820-soc en 4GB werkgeheugen. Intern is er 32GB ruimte beschikbaar voor de opslag van foto’s, video’s en andere bestanden. De opslagruimte is uit te breiden met een microSD kaart tot maximaal 2TB. De HTC 10 heeft een grotere accu gekregen met een capaciteit van 3000 mAh.

Camera

De HTC 10 heeft aan de achterkant een nieuwe 12 megapixel UltraPixel camera met optische beeldstabilisatie (OIS) en opname mogelijkheden in 4K. De camera heeft verschillende features zoals een verbeterde foto kwaliteit in het donker. Aan de voorkant is er een 5 megapixel frontcamera te vinden.