Home Artikelen Studenten en Mobiele Telefonie

Studenten en Mobiele Telefonie

5 min read
0
0
1,145

Veel studenten hebben automatisch al een mobiele telefoon. Vaak hebben ze hier dan ook een abonnement bij waarmee je kunt bellen, internetten en berichten kunt ontvangen. Je kunt er apps mee downloaden waardoor je telefoon haast iedere functie kan hebben die je wilt. Je kunt bij Studentmobiel zo een abonnement afsluiten. Maar waar gebruik je nou eigenlijk allemaal een mobiel voor? Wat voor een abonnement heb je daar nou eigenlijk bij nodig? Wat is belangrijk om te weten als je als student een abonnement voor je mobiele telefoon wilt afsluiten? En hoe werkt zo’n abonnement nou eigenlijk? Over die dingen willen we graag wat meer vertellen.

Studenten en Abonnementen

Als student wordt tegenwoordig eigenlijk wel verwacht dat je een mobiele telefoon in je bezit hebt. Veel studiemateriaal wordt bijvoorbeeld online bijgehouden of valt op een Facebooksite van de opleiding op te zoeken. Facebook en WhatsApp zijn ook belangrijk om in contact te blijven met studiegenoten. Je zult immers wel eens samen moeten werken en dan via berichtjes met elkaar in contact blijven is handiger dan steeds af te moeten spreken of alles via de e-mail doen. Natuurlijk zijn er wel belangrijke e-mails op je studentenmail die je in de gaten wilt houden en moet je af en toe kunnen bellen. Daarom wordt het vaak raar gevonden als student geen mobiele telefoon te hebben. Een mobiele telefoon is dus voor veel dingen handig en soms zelfs nodig.

Het Soort Mobiel

Dat je er soms niet onderuit komt om een mobiele telefoon te hebben betekent natuurlijk niet meteen dat je het duurste van het duurste hoeft te hebben. Studenten hebben het over het algemeen natuurlijk niet al te breed, dus een duur abonnement kun je je misschien niet veroorloven. Je kunt een goedkoper abonnement nemen met iets minder internet data of belminuten. Dan ben je toch altijd bereikbaar maar kost het je een stuk minder dan wanneer je allemaal internet, belminuten en sms-jes hebt die je misschien toch nooit gaat gebruiken. Dan kun je beter een wat goedkoper mobiele telefoon abonnement afsluiten.

Wel of Geen Mobiel

Je hoeft ook niet per se een abonnement met mobiele telefoon af te sluiten. Je kunt gewoon een abonnement nemen waarbij je alleen een simkaart krijgt. Dit noemen ze een sim-onlyabonnement. Je hebt hierbij alleen de kosten van je mobiele internet en je belminuten. Het scheelt dan weer dat je niet ook nog eens iedere maand een gedeelte van je mobiele telefoon hoeft af te lossen. Daarbij scheelt het om als student geen extra lening te hebben, want een abonnement plus mobiel wordt tegenwoordig al snel als lening geregistreerd.

Andere Manieren om te Besparen

Allereerst kom je waarschijnlijk prima toe met een mobiele telefoon of smartphone die al iets ouder is. Houdt er wel rekening mee dat sommige apps dan niet kunnen worden gedownload, dus controleer of de apps van jouw studie, opleiding, universiteitsbibliotheek en vakken wel op je mobiel te installeren zijn. Verder kun je ook kiezen voor alleen belminuten zodat je thuis en op openbare plekken wel op de wifi kan maar verder geen internet hebt. Die 4G of 5G heb je misschien ook helemaal niet nodig.

Load More Related Articles
Load More By htcabonnementen
Load More In Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Vijf voordelen van de iPhone 7 64gb

Toegegeven, de iPhone 7 64gb is niet het nieuwste model van Appel. Het is wel een van de m…