Home Artikelen HTC wordt niet overgenomen door Asus

HTC wordt niet overgenomen door Asus

2 min read
0
0
1,640

Het is een roerige tijd voor HTC na de enorm daling van de marktwaarde. De beurskoers is afgelopen week volledig ingestort nadat de slechte resultaten bekend gemaakt werden. Met name de slechte verkoop van de HTC One M9 heeft er een groot aandeel in.

Overname door Asus

Op het moment van schrijven is HTC nog maar circa 2 miljard euro waard. Dit betekent dat het een aantrekkelijke waarde heeft gekregen voor Asus om een bod uit te brengen op het bedrijf. Asus heeft openlijk geflirt met HTC door aan te geven dat het dat het openstaat om een overname te bespreken. Daar is HTC niet van gediend. HTC heeft aangegeven dat het een overname door Asus niet ziet zitten en dat het een bod op het bedrijf zal afwijzen.

Het bericht van HTC dat het een overname zal afwijzen zorgde ervoor dat de beurskoers weer omhoog schoot. Blijkbaar zijn de aandeelhouders ook niet gediend van een overname door Asus. Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat de koers weer omhoog gaat. De geruchten rondom het bedrijf zorgen ervoor dat de koers instabiel blijft.

Asus is een elektronicafabrikant die zich met name richt op de Aziatische markt. Het heeft een smartphone divisie die nog maar kort geleden voor het eerst winst maakte. Met overname van HTC zou Asus alle patenten van het bedrijf in handen krijgen, ontwerpen, software maar ook contacten met de distributiekanalen van HTC.

Load More Related Articles
Load More By htcabonnementen
Load More In Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Vijf voordelen van de iPhone 7 64gb

Toegegeven, de iPhone 7 64gb is niet het nieuwste model van Appel. Het is wel een van de m…